Guiness

Ve škole se nějak nedaří, tak na spravení nálady a rozptýlení myšlenek jsem si zkusil v kuchyni zaimprovizovat a pokusit se o produktovou fotografii. Nedávno jsem dostal 2 kousky tohoto tmavého pivka, tak jsem se pokusil je nějak koukatelně ztvárnit.

Zajímavá zkušenost.

Za prvé. Ultrazoom opravdu není úplně nejlepší řešení na focení produktové fotografie :]

Za druhé. Vyrobit orosenou lahev rozprašovačem je efektní a rychlé, sranda začíná, když chcete tu lahev přenést na nějakou podkladovou podložku. Vcelku bez námahy si některé kapky setřete, takže pak máte ochmatlanou lahev a je to na ní vidět a další problém nastává, že kapky, zcela logicky, po lahvi stékají a dělají na podložce (naštosovaná kuchyňské destičky na krájení) "rybníček". Nakonec jsem se jej rozhodl "přiznat", ale spíš z důvodu, že jsem nevěděl co s ním. Jestli je to dobře nebo špatně, netuším...

Za třetí. Ta černá folie, kterou je celá lahev potažená se chová (zcela nečekaně) jako plast a nikoliv jako sklo, čiže prosvítit ji zezadu/zespodu nějakým světlem je docela šupec... nemaje nic jiného po ruce, osvětloval jsem zezadu/zprava oknem, ze stran svíčkami, shora bodovkami a zespodu mírně zezadu vysoce svítivou LED diodou, co mám v mobilu jakožto baterku. Měl jsem strach z odrazů a různých teplot světla, ale myslím, že nakonec to vzhledem k podmínkám dopadlo celkem koukatelně. Ještě jsem zkoušel fotit lahev becherovky, lákalo mě prostě zkusit focení skla.

Foceno: čas 13 s, F 6.3, ISO: 100, f =22,40

Tak jak tak zajímavá zkušenost a vcelku kupa práce a zkoušení, z 57 záběrů jsem vybral 2 jakž takž použitelné snímky.

Komentáře

Likandro píše…
Jako v obchodě. Já myslím, že účel plní. A celkově se mi to líbí.
phob píše…
Ale jo, vcelku to jde, jen pro priste, orosena lahev se dela posprodukci... stejne tak spousta dalsich produktovych fotografii, ktere se hodne, ale opravdu hodne retusuji.
Anonymní píše…
především pro Phob!

naprosto nevidím důvod, proč dělat orosení láhve posprodukcí, ba naopak je to akorát amatérčnost fotografa, když si s tímto zadáním neumí poradit, navíc přirozené rosení je daleko líbivější, než z posprodukce. dobrý fotograf dodává dobrou fotku a né polotovar pro DTP. na dané podmínky moc pěkná práce.