Kolonie: Phobos - jak to vypadá se hrou?

I přes zdravotní indispozice a kupu věcí, co musím zpracovat do školy, jsem se za posledních 14 dní urval na dva večery a zase jsem trochu hýbnul se hrou. Jak už jsem párkrát zmiňoval, hra je vyvíjena celkem živelně a dost se na ní snažím vyřádit - neskutečně mě to baví. Přidal jsem pár nových věcí a poupravil některé stávající. Dost obecného tlachání, čiže - co nového?

Příběh přepisuje podle původní kostry za-tímto-účelem-zlanařená jistá dobrá duše, která má s příběhy ve hrách již pár zkušeností. O slíbený příběh tak nepřijdete, jen bude mít trochu lepší formu, než bych mu byl dal já. Na finální podobě příběhu se pracuje, budou minimálně dva různé konce.

Ve hře budou odemykací hesla, která zpřístupní bonusový materiál. Systém už parádně funguje a mám jej ozkoušený. Co se nyní chová zcela korektně, je obtížnost. Téměř jistě s ní budu asi dále pracovat, ve variantě "těžká" nejsem schopen přejít přes sedmý z dvacítky levelů, zase je to opravdová výzva.

Drobnějších úprav se dočkala i grafika snad všech částí hry - menu, informační obrazovky atd., lehce jsem poupravil a rozšířil stávající efekty a zapracoval řadu dalších v podstatě kosmetických až bezvýznamných drobností a změn, kterých si na první pohled ani nevšimnete.

Minimálně do 22.října na hru ani nesáhnu. 21.je totiž deathline odevzdávání prací do školy a i tak to budu mít dost "na knop".

Chybí mi tak zatím příběh vyprávěný mezi jednotlivými levely kampaně, komplet hudba a zvuky + ladění detailů... kampaň i volná hra jsou nyní plně hratelné bez nějakého omezení.

Když čtu ten výčet změn, působí to velkolepě, ale nic moc od hry nečekejte, pořád půjde o remake Missile Commandu, nic víc, nic méně.

Komentáře

Likandro píše…
Tak k tomu se nedá říct nic jiného než, že se je na co těšit :)

Jen bych se rád zeptal, kdo přepisuje příběh? Mám dva tipy: Burák, případně Druid. Tak co, trefil jsem se? :D Nebo je to ještě někdo jiný *zvědavě kouká*
PepiCzech píše…
Ano, trefil ^_^
phob píše…
me zajima, zdali sis neco vzal z tech mych poznamek, co jsem Ti k tomu psal :)
PepiCzech píše…
Phob: Budeš se divit, ale... ano :)