Game Maker 7 Pro edition

Včera jsem za vydatné pomoci Dzardy a jeho mamky (moc milá paní) konečně - téměř po roce snažení - mohl zakoupit online plnou verzi Game Makeru 7. Konečně nemusím vymýšlet obštrukce jak obejít funkce blokované v lite verzi, konečně se nemusím trápit s nefunkčností ne-zase-až-tak-úplně legálních verzí. Konečně klid. Aspoň po této stránce.

Komentáře

Likandro píše…
Tak mě pořád vrtá hlavou, proč jsi si neudělal účet u PayPalu?
PepiCzech píše…
Gamemaker můžeš zaplatit embosovanou kartou nebo paypalem. Embosovanou kartu nemám (mám jen Maestro), nemůžu jí tedy zaplatit.

Abych mohl mít účet na paypal, potřebuji embosovanou kartu. A tu nemám. Prostě začarovaný kruh :)

Pořád mi uniká, proč třeba nejde koupit klasická krabicová verze v obchodě? Proč není možný převod z účtu na účet (identifikace pomocí variabilního kódu)? Platba přes SMS? Cokoliv jiného... prostě nabídnout alespoň jednu jinou možnost.
Anonymní píše…
Já chci taky origo verzi 7čky... Přesně kvůli způsobu platby to odkládám už několik let. Přitom ta částka za gm je pro mě jako pracujícího naprosto pohodová...
Likandro píše…
Áha, takhle to funguje ...

No jinak krabicovou verzi bych taky radši, to platí ale i o spoustě dalších věcí - některé hry (např. Braid), hudba (třeba alba od jedné z autorek soundtracku k Braidu :D )...

A proč se to nedělá? Já myslím, že čistě kvůli tomu že by se to nevyplatilo. Prostě tisk krabice + CD se dělá jen od asi 1000 ks, za docela dost peněz. Jasně, já bych neměl problém si 200 kč připlatit, ale kde kdo ano, zkrátka by se to neprodalo... A všichni mají v dnešní době pocit, že není problém si něco pořídit platbou přes internet.

Prostě jsou všechny tuty věci divné X_X
Zlatej "středověk".

Jinač anonymnímu, Ikkjuovi?, v těch komentářích je tam ještě možnost Název/Adresa, hned nad anonymem a tam se dá normálně psát jméno
Ikkju píše…
Ahá! Já sem rád že se tutoj většinou vůbec proklikám x). Ale tuním se!
Akhera píše…
Většina lidí to neví, ale pro účet na PayPal kreditku vůbec nepotřebuješ. Stačí mít účet v bance.
Petr Vojtěch píše…
Za PayPal jsou poplatky za vedení ne?

Docela si mě štěstí, že ti koupená licence funguje, jak už jsem psal na ICQ, Danovi se zatím nedaří licenci aktivovat. Má jméno i klíč, ale když mu má přijít potvrzovací email, tak to padá, prostě nic nepřijde. Psal na podporu .. několikrát .. a už asi 3 týdny má koupenou licenci, ale nemůže aktivovat GM. Prostě úžasný. Ale GM8 by mohli udělat krabicově a nemuseli by se bránit distribuci i v zahraničí, myslím, že třeba u nás by se toho VCh chopilo. :)
Akhera píše…
Bedikk - Nejsou. Poplatky jsou jen když někdo přes PayPal posílá peníze tobě, takže když ho použiješ jen pro nakupování, je zdarma. Mám to ověřené, sama ho používám bez kreditky a nic neplatím.
Petr Vojtěch píše…
Aha, tak to díky za informaci :).
PepiCzech píše…
Akhera: Jo, jenže na spoustě obchodů - nebo aspoň na těch, kde bych zvažoval nákup, chtějí certifikovaný účet nebo jak to přeložit. A k certifikaci potřebuješ stejně embosovanou kartu, takže jsem tam, kde jsem byl.

Ještě se doptám v bance, kolik by mě to stálo, aby mi povýšili Maestro na Visa nebo něco obdobného. Moje bankovní poradkyně z Komerční banky měla dovolenu, tak mi telefon zvedl její kolega. Zařídit to - i k stávajícímu studentskému účtu - jde. Teď jen, kolik za to budou chtít, tzn. jestli se mi to aspoň teoreticky vyplatí.
Akhera píše…
PepiCzech - Kde berou PayPal, tam embosovanou kartu prostě nepotřebuješ, to ti říkám. Teď je jen otázkou, jestli berou PayPal :)