Změny

Původně jsem chtěl napsat obsáhlejší příspěvek, proč jsem se tak dlouho odmlčel. Kvůli akutnímu nedostatku času jen telegraficky.

K poslednímu květnu jsem skončil s prací ve státní správě a od 1.6. dělám v grafickém studiu jedné lokální tiskárny/reklamky. Baví mě to - moc. Konečně dělám něco, co mě naplňuje, je za mnou vidět nějaký výsledek.

Učím se teď kupu nového, z Corelu, ze kterého jsem měl hrůzu, se vyklubal velmi fajne nástroj, který má svoje limity a specifika, ale na rychlost práce a uživatelský komfort si jej nemůžu vynachválit. Oproti Illustratoru nebo Photoshopu mi přijde práce v Corelu výrazně rychlejší, takže spokojenost.

S Illustratorem si už taky vcelku tykám, InDesign je v pohodě, v tom jsem zkoušel už pár věcí dříve. Časem ukážu třeba pár nerealizovaných návrhů, ty hotové z pochopitelných důvodů neukážu, ale je fajn pocit jít po ulici a vidět "tamhle to jsem dělal", "tamto je ode mě"... příjemný pocit mít možnost utvářet okolí, byť se jedná třeba o vývěsní štít, ceduli nebo jen plakát na připravovanou kulturní akci.

Kolektiv je fajn, je nás celkem 7, ale práce příjemně svižně odsejpe :) takže u mě spokojenost.

Co se už povedlo méně je škola. Zbývá mi odevzdat jedna práce. Angličtinu a Techniku v Nových médiích jsem nedal, takže tam mám opravný termíny na půlku září, no co už. V danou chvíli nešlo jinak. Pevně věřím, že s tím v září hýbnu. Jinak vše v zeleném. Imho to byl zatím vůbec nejnáročnější semestr.

Doma mě čekají taky vcelku zásadní změny, ale o tom třebas jindy. Zítra odjíždím na týden do hor, mimo dosah Internetu, PC a tak se těším na pořádnej vejšlap. Koncem měsíce, 22. mě čeká další Lepenka, na kterou se těším, jak už dlouho ne. Sejde se tam vždycky supr parta, ve které se dají ventilovat starosti a radosti všedního dne :)

Z herní tvorby - za poslední měsíc jsem urval asi 2-3 večery a zase trochu pošolichal kódy na Balonistovi - je tam ještě práce jak na kostele - bohužel.

Jop a btw. prodám doménu proces-software.cz je to zaběhaná doména, momentálně mám na ní nahozený 1 testovací web pro kámoše, kdybyste měl někdo zájem, ozvěte se.

Komentáře

Firejs píše…
K realizaci tvé práce gratuluji, je to příjemná radost.

Do září času dost, takže si jistě pár chvil na učení uděláš a bude to taky v pohodě.

Tak ať se ti daří ;)