Kočkotygr - omalovánky

Dnes jsem po X letech nainstaloval vektorový editor Inkscape. Kdysi jsem jej zkoušel v rámci linuxových hrátek, ale tehdy mě nijak neoslovil. Vcelku dost se změnil za tu dobu. Prostředí je příjemně intuitivní, pozitivní je, že minimálně část klávesových zkratek je shodná s těmi z Corelu, čiže není třeba zdlouhavě se hrabat v menu a zjišťovat co dělá která ikonka. Hrál jsem si chvíli s perem a tohle z toho vzešlo - toulavá kočka zkoumající krabici, asi hledá nějakou rybu. Jsem s tím vcelku spokojen, při vědomí faktu, že jde o první dílo v prakticky neznámém programu, jako omalovánky imho dobré. Kresleno popaměti bez nějakých referencí, ale v hlavě mi pořád strašil Azrael ze Šmoulů :) Některé linky - třeba gumová pravá packa a trochu silnější stehna - by to chtělo ještě zlehka poladit, ale obávám se, že by tu ladnost křivek nikdo nedocenil :)

Toulavá kočka :]

Komentáře

michal píše…
Líbí se mi, jak říkáš, že by to nikdo nedocenil.

V mnoha oborech je spousta věcí, který můžou být "poctivě" odfláknutý a udělaný na 100% a rozdíl mezi nimi laik nepozná.

Znám to z hraní z kapelou. Můžeme mít nadřený song, ale laikovi to nic neřekne.

Je dobré, že si to dneska alespoň ještě někdo uvědomuje. :-)
Ricki píše…
Tohle by si zasloužilo barvy. Vystínovat to pomocí přechodů by byla pecka :) Fajnovej line art, fakt.
Chose píše…
S tímto programem dělám už přes rok a nemůžu si ho vynachválit :). Poslední prace (pro Dru1da) - http://www.pictureup.cz/media/images/29072011/6f649e410908b17c962b4454773fe9941b45fcde.png