Airsoft klání Letovice

V sobotu 3.3. vypuklo v letovickém airsoftovém areálu druhé letošní airsoftové klání, a protože jsem od zimy značně natřepaný na další adrenalinové zážitky, nemohl jsem pochopitelně chybět.

Hrálo se na dva cca dvacetičlenné týmy, bránící tým měl na svém území rozvěšených 9 nafouknutých balónků, útočící tým se snažil jednak eliminovat protivníky, druhak (a to hlavně :) rozvěšené balónky.

Poznatek: Do jednoho z balónků jsem nakropil na vzdálenost cca 25-30 metrů dobře 150 BBček, prokazatelně jsem trefil, pač balónek kmital jak čamrda ze strany na stranu, ale nepraskl a nepraskl... když jsem to líčil doma, žena opáčila "a proč v tom nebyla voda?" ... tohle by problém imho vyřešilo :)

Celou akci jsem si držel slušné skóre 9 killů na 2 vlastní "smrti" těsně před koncem jsem však ještě 2x dostal zásah, což mi trošku pokazilo skóre, ale o tom to tak nějak není. Nakonec, vracel jsem se už i se stavem 7:1 v můj neprospěch a parádně jsem si akci užil. Měl jsem dojem, že jsem byl užitečný pro tým tím, že jsem byl tam, kde jsem být měl a i když "jen" občas pokropím kryt před sebou a bráním protivníkovi vystrčit nos, je to přínos pro tým (a zábava taky ;).

Co mě trochu mrzelo, tak fakt, že se opět našlo pár terminátorů... kteří jednak nepřiznávali, jednak naprosto bezdůvodně po ukončení scénáře dál pokračovali ve střelbě... bez komentáře.

Chápu, že když se člověk trmácí 10 minut po kopcích, s kvérem a další zátěží. Ani si nevystřelí a pak mu odnikud jedna přilítne, tak že může být problém zařvat "Mám" a postavit se k tomu jako chlap. Na druhou stranu, je to jen hra, ať si ji jakkoliv někdo bere za životní styl, pouhý relax, simulaci boje nebo něco více/méně. Je to jen hra, hra s danými pravidly. A pravidla jsou od toho, aby se dodržovala.

Tak jak tak, opět vydařená akce, počasí přálo a celkově to bylo fajn odpoledne.

Cca 30 minut před koncem scénáře se mi odporoučela baterie, tak jsem navléknul reflexní vestu a vyrazil napříč liniemi nasbírat pár fotek.

Pro odlehčení přidávám ještě link na jedno povedené video s terminátoří tématikou :)

Menší výběr fotek z akce najdete níže.

Komplet album je na facebooku.

Report z minulé airsoft akce zde.






Komentáře

Anonymní píše…
Pěkný komentář a pěkné foto.Měla jsem tam synáčky,tak vidím o čem to je