Závazek

Dal jsem sámsobě závazek, že dotáhnu do konce 2 rozdělané "šuplíkové" hry.

Vždy jsem razil, a stále razím, názor, že vydávat hru o které si myslím, že nemá na to, "aby šla do světa", nemá moc smysl.

Na druhou stranu, pokud by vyšla hra jako open-source, ať se někdo může i na těch (často nedokonalých) zdrojácích něco málo naučit, má to opodstatnění. Do začátku prázdnin bych tak rád dostal na světlo světa (byť třeba i ve značně zredukované podobě) Poslední naději a Kolonii Phobos.

Mimochodem, příspěvek s číslem 99. Ten sváteční stovkový bych asi měl oslavit něčím vyjímečnějším... třeba hotovou hrou? Rád bych :)

Komentáře

Likandro píše…
Já bych radši Kolonii Phobos a Poslední naději viděl jako sice zredukované, ale za to dotažené a dobře zpracované kusy, než jako open-source které mají ještě co dohánět.

Je to prostě trochu alibismus říkat: "Ta hra, kdyby byla vydaná jako regulérní hra, je spíš horší, ale tím, že jí vydám jako open-source je vlastně výrazně lepší, protože se z toho lidi něco naučí." ... Asi už je z toho trochu patrná absurdnost tvrzení, protože produkt je pořád stejný, tedy stejně kvalitní, a těžko se něco naučím z open-source projektu, který je ne úplně dotažený.

Ale tak tolik můj názor :) Nechci tím rozhodně kazit náladu, spíš prostě podpořit snahu zredukovat, ale za to o to lépe zpracovat.