Nestáhám. Už zase.


Nemám rád tenhle typ příspěvků. Jsou k ničemu a oničem. Faktem je, že mám potřebu dát pár lidem vědět, že se neflákám.

Každý den dojíždím 100km z/do práce, tj. 1,5-2,5 hodiny denně v autě navíc. 8,5hodiny hokna. Ráno vstávám po páté hodině ráno, večer po 9 jsem už obvykle naprosto nepoužitelný... k čemukoliv :)

Na 1.10.2010 chystáme s přítulkyní svatbu, kdo zažil co obnáší přípravy, ten pochopí.

Poslední 2 týdny dáváme dokupy kuchyni, středa/čtvrtek by měla proběhnout montáž, máme novou podlahu, předělané rozvody elektřiny podle potřeb a představ a položené obklady za linkou. Drtivou většinu si děláme sami.

Do doupěte mám od soboty udělanou ventilaci, už se tam snad nebudu dusit - popravdě nevím, zatím nebylo kdy to ověřit. Za poslední 3 týdny jsem byl u kompu asi tak 3-4 hodinky a to kdo ví jestli. Tvorba stojí a mě to začíná dost vadit, chybí mi to.

Rád bych dorazil do definitivní podoby s Ikkjuem Balonistu 2 a s chylexem a Zikkerem Square 2, který stojí momentálně jen a jen na mně :(

Další logickou hříčku GemJam mám rozdělanou s Titem100, ale tam je tam zbývá fakticky ozvučit hru a naskládat/odladit levely pro kampaň, grafiku mám z drtivé většiny hotovu.

Poslední věc na které aktivně pracuju je arénovka vycházející vizuálně z jednoho mého projektu, na které dělám s tronfem a sparkem. Definitivní jméno projektu zatím nepadlo, ale spolupráce je veskrze pohodová a troufnu si tvrdit, že mi oba vychází maximálně vstříc.

Sem tam, jednou za uherský rok pošolichám něco málo na Kolonii Phobos a Bzum2, ale to jsou spíš výstřely do tmy, než abych to nazýval seriózní prací.

Abych jen nedělal hry, připravujeme s Michalem novou verzi krevety, která se zaměřuje víc na uživatelský obsah, propojení blogů atp. Práce jsou pomalu ale jistě kupředu, i když bych byl rád, kdyby už bylo hotovo. Poslední perličkou je pak shánění cen a příprava webu pro krevetí soutěž, ať to má nějakou štábní kulturu.

Po nocích mě straší ze sna redesign Geeka, který jsem slíbil už drahně dávno a Two Colonies pro Akheru, kteréžto hry se nechci vzdát a těším se na ni, bohužel v harmonogramu není místo, tak jsem celkem rád, že mě moc neuhání, fakt že bych to komplet od začátku předělal (už počtvrté) už nezmiňuji :)

Do víkendu mám beznadějně natřískáno, o víkendu se koná v Mácovicích u Brna další sraz uskupení Papundekl workčaft alias Lepenka softworks, ke kterému upírám zbytky sil s nadějí na 2 dny pohody a po víkendu opět nanovo pracovní kolečko :(

Jeidný "relax" teď pro mě představuje urvat před spaním pár listů nějakého čtiva.. za ty 3 týdny jsem zmáknul speciální re-edici Mariňáků (luxusní to kousek) a teď louskám Tajuplný ostov páně Vernea, ve vydání z r. 1969, knihu, kterou jsem podědil od kolegy z práce, ježto mi ji zanechal při odchodu do důchodu.

Stručně řečeno... Unavuje mě to
už, mám dojem že se pohybuji někde na hranici fyzického/duševního zhroucení, že mi ujíždí vlak, že kreveta není taková jakou si představuji, že za mnou není nikde vidět žádný prezentovatelný výsledek, že brzdím v tvorbě další lidi, že nestíhám a nechci si to za žádnou cenu připustit.

Říká se, že jednou si dole, jednou nahoře - já mám dojem, že od května ryju držkou v zemi... a pěkně hluboko... Chjo... No nic, ono zase bude líp :)

Komentáře

Ricki píše…
Hlavu vzhůru :). Dělat tolik věcí a přitom si ještě zoufale říkat, že to jde pomalu, dost podkopává to, o co se snažíš, na čem pracuješ. Já měl v posledních měsících podobné problémy, i když nutno říct, tolik jako ty toho nebylo.
Těžce jsem hořekoval nad tim, jak nic není hotovo. Jak zítra udělám tohle a tamto. Bohužel to není možná. Je potřeba soustředit se na jednu věc a nenechat se zbytečně zviklat pro něco jiného.
Docela mě ve vztahu k tomuhle zaujala metoda GTD, neboli Getting Things Done.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Getting_Things_Done

Musim říct, že je vážně silná a stojí za uvážení a za využívání. Systém, to je to v čem to vězí. Dostat svoje úkoly pod kontrolu a nenechat se zahltit.
Likandro píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Likandro píše…
Tak já se přiznám, že jsem o tom zrovna včera přemýšlel a chystal se ti napsat, že bys měl prostě někde ubrat.

Zařizování bytu, svatbu, práci, to jsou asi priority, to je reálnej život. Na druhou stranu byt jednou zařídíš, svatba jednou proběhne a zmizí to. Takže pak snad budeš zase nahoře.

Dělat 5 her zároveň už je hodně o držku a o vlastní svědomí, protože tě pořád v hlavě hryže takové to: "Včera jsem dělal první hru, ale ještě musím 4 a na to nemám čas, nestíhám, zdržuji." Toho se člověk prostě zbavuje pomaleji a kolikrát nad malou hrou vytuhneš půl roku.

Přitom kdybys měl na krku jednu hru, je to tuším celkem na pohodu. Důkazem budiž Balonista - dokud jsi dělal jen na něm, práce odsejpala a vznikla docela pěkná hra (alespoň to tak vypadalo). Pak skončila soutěž a zas se podle mě roztříštila pozornost a děláš od každého trošku a dohromady nic.

Když jsem měl podobný problém, jednou jsem se ráno probudil a řekl si: "Tak takhle to nejde." A začal dělat jen jednu věc, s tím, že ostatním napíšu, že teď prostě nějakou dobu nebudu mít na ten jejich projekt čas, tak ať se nezlobí - za to ale v té době dodělám jeden celý. No a ono to fungovalo kupodivu tak dobře, že práce byla hned pryč. :)

Nejsme počítače a multitasking není úplně lidská parketa.

Pokud jde o Krevetu, říkám to nerad, ale bude lepší, když jí nebudeme brát tak vážně a nějak se s ní trápit - s tím, že to není takové jaké bychom chtěli. Což není povel k zahození práce, ale spíš k nějakému uvolnění. Ze začátku jsem to taky tak hrotil, říkal si, že to musí být jinak, že jsme to tak nechtěli, ale jak jsem byl teď v podstatě skoro celé 4 týdny pryč, nějak mě to přešlo, když jsem zjistil, jak fajn je život, když neřešíš nonstop nějakou virtuální píčovinu (že to tak musím říct).

Takže prostě zvolnit a některé věci nechat aktuálně stranou a vůbec je neřešit ani stínem myšlenky, aby ses nezbláznil nebo - jak píšeš - nezhroutil. Ale tak to je prostě jenom můj názor na věc a já jsem v tomhle celkem pohodář a moc si toho na krk neberu.
parekvrohlikkju píše…
O víkendu tě zrelaxujeme Pepi x), svážeme ti palce abys nemohl tahat myší, dostaneš Havaj koktejl s brčkem a budeš těma svázanejma tlapičkama ukazovat co budeš potřebovat a my to zařídíme :D.
Unknown píše…
To znam, zazil jsem burnout a nikomu to nepreji, tak proto by si mel trosku zvolnit ono se to nepo-ere :)
Hlavne drzim palce se svtbou at vse slape jak ma. A pokud potrebujes s necim pichnout, tak se ozvi na ICQ. Ja ted spis zase sedim a cumim do blba. :)