Žiju...

a mám se dobře.

Dříve jsem dělal hry, dnes už vím, že se k tomu nevrátím. Nechci. Sem tam mrknu, co je kde nového, spíš z nostalgie. Bylo to tehdy fajn.

Přestal jsem hry dělat, přestal jsem hry hrát. Drtivou většinu, mainstream. Sem tam si něco zahraju, většinou na mobilu. Dříve jsem fotil na zakázku, začalo mě to semílat, tak to dnes dělám už jen pro radost.

Mám rodinu. Manželku a dvě krásné děti.

Nejsem už zaměstnaný. Dnes zaměstnávám lidi já. Mám tiskárnu a různým způsobem pomáháme lidem. Pamatuju si, jaké to bylo, dělat pod někým a snažím se, aby to všechno co mě kdy jako zaměstnance štvalo, teď lidi co dělají pode mnou neměli.

Snažím se každý den udělat někomu radost, někoho potěšit, někomu pomoci - ať už slovem, prostým úsměvem nebo jinak. Klienta v kanceláři, pokladní v supermarketu, cizího pána na ulici.

Maximálně se snažím zjednodušit si život, nedělat věci, které nechci dělat. A ono to jde. Tak nějak samo.

Mám na to - jako na spoustu jiných věcí - vlastní teorii. Ale o tom třeba jindy.

Proč to píšu? Docela by mě zajímalo co teď dělají lidi "ze starých časů" - Liki, Burák, Ikkju, Firejs, Šuny, Máca, Bedikk, Ricki, Nichar, Gonta, týpci z LKG... kdyby sem někdo zabloudil - nechte vzkaz v komentářích.

Komentáře

Petr Vojtěch píše…
Ahoj :) Jsem hrozně rád, že se ti dobře daří. Sám občas rád vzpomínám na tu dobu, kdy jsme se na pár dní zavřeli a vznikla z toho nějaká ta hra. Byly to skvělé časy, ale pokud to člověk dělal pro zábavu, tak u toho nešlo zůstat moc dlouho. Jsem rád, že ses dostal z úřadu a že děláš něco v oboru. Pamatuju si, jak sis to přál.

Já ještě studuju (dodělal jsem publicistiku a šel na humanitní studia). Hry už dělám minimálně. Teď zrovna s Lastem zkouším v Unity udělat modernější verzi hry Hmyzáci útočí, jestli ti to ještě něco říká :). Ale to je opravdu takové večerní vrtání se a postupování drobnými kroky. Hrám se ale stále věnuji, už docela dávno jsem odešel z Indiana a začal jsem psát a točit pro mobilenet.cz, kde se soustředím na mobilní hry a aplikace. Kromě toho trochu zkouším animovanou televizní grafiku, namlouvám pro nějaké servery komentáře do videí a na přilepšenou sem tam dělám nějaký webdesign.

A mám se dobře. Bohužel stále trochu hekticky. Ale podobně jak ty, na ostatní se snažím usmívat :).
phob píše…
Gratuluju kamarade, jen tak dale a drzim palec !
Fob
Firejs píše…
Je pěkné, že se tvojí firmě i tobě daří!

Já bych třeba hry rád dělal nadále, ale větší projekty se nám opakovaně nedařilo zkompletovat. Postupně si mi z toho koníčku stala spíše práce - neplacená, a tak jsem to časem v podstatě přestal dělat. Navíc se snažím budovat kariéru, trochu podnikám a vůbec se mi do toho připletlo pár dalších koníčků, snaha o cestování, poznávání světa a vůbec žití.

Teď třeba dělám minihru pro Krevetu. Prostě jen tak. Pár minut denně.
Bez nějakých ambicí a je to zase fajn.
Likandro píše…
Zdá se, že jsi našel životní štěstí, takže moc gratuluji! :-)

Co dělám já? To je skutečně otázka. :-D Na osobní rovině (stále) řeším přípravu svatby a budoucího bydlení. Studijně jsem ve 2. ročníku magisterského studia a těším se na diplomku o tvorbě významu ve videohrách. Uvažuje se o výjezdu na zahraniční studijní pobyt v příštím roce do Litvy nebo do Polska. "Pracovně" si stále tu a tam něco přivydělám za grafiku a od dávného "hrami bych se rozhodně živit nechtěl", jsem se posunul spíš k "za vyzkoušení to stojí", což může být naivní mladický sen, nebo schůdný "podnikatelský" záměr. Jak to dopadne, se skutečně teprve uvidí. Dneska jsme třeba řešili možnost nastěhovat se nízkonákladově do jedné kanceláře, aby to trošku odsýpalo, protože řešit všechno přes internet je zdlouhavé a neefektivní. Práce na hře mě celkově naplňuje a těší, ačkoliv se občas stahují mračna, cítím, že to celé má smysl.
Celková situace je tedy trochu napjatá, ale s trochou štěstí a dobré vůle to bude, spíš než bouře, ohňostroj a ohromná spokojenost. Samozřejmě se může zdát, že si to moc maluji, ale snad bude stačit podotknout, že vydání prodejní hry už jsem párkrát zažil, takže vím, jak snadno se to může celé po... kazit.

Tolik tedy za mě. :-)


Bildo píše…
Ahoj Pepiku, je super, že se daří.
Trošku mě mrzí, že už nic neuděláš. Ale chápu to, člověk má jiné priority.
Každopádně grafika do her od Tebe by byla fajn. ;)
Já už 2 roky dělám stavbyvedoucího, výškové práce jsem pověsil na hřebík.
Je to jiné, do budoucna asi lepší, každopádně mi to bere hodně času. Tak tvorba hej jde teď mimo mě. Ale každopádně bych chtěl nějaké dodělat. Jen na to není vůbec čas. :( :/
Taky už skoro nic nehraji. Sem tam tanky. Sem tam nějaké nezávislé hry.

Ale chuť dělat hry, pořád mám. ....Kdo ví, jak je na tom Burák. :(